EI HIERONTAAN JOS !

Hieronta voi joskus pahentaa oireita. 

1. Flunssa/ Kuume

Hieronta on samantapainen rasite elimistölle kuin liikuntasuoritus. Hieronta nostaa kehon lämpötilaa, jolloin se saattaa pahentaa tulehdustilaa. Niinpä hieronta todennäköisesti pahentaa kuumetta tai flunssaa. 

2. Ihosairaudet

Hieronta voi levittää bakteeripesäkkeitä syvemmälle ja laajemmalle ja näin pahentaa oireita. Jos infektio laajenee voi syntyä pysyviä vaurioita. Pahimmassa tapauksessa infektio voi levitä verenkiertoon ja aiheuttaa ns. verenmyrkytyksen.

3. Antibioottikuuri

Samaa asiaa kuin kuumeessa tai flunssassa. Kuurin aikana kehossa on vielä tulehdustila, joten on hyvä varmistua että kuuri on ohi sekä, että se on tehonnut. Hieroa voi n. viikko kuurin loppumisesta, mikäli kuuri on toiminut.

4. Osa ihosairauksista

Jotkin ihosairaudet on tarttuvia tai vastaavasti mekaaninen käsittely voi pahentaa oireita. Palohaavat tai tuoreet leikkaushaavat jätetään myös hieromatta.

5. Laskimotukokset (suonikohjut)

Hieronta voi irrottaa verihyytymiä, näin ollen suonikohjujen kohtia ei saa hieroa. 

6. Aktiivinen nivelreuma

Koska hieronta nostaa kehon lämpötilaa, se pahentaa tulehdustilaa ja näinollen pahentaa oireita. Nivelreuman ollessa rauhallisessa vaiheessa hieronnalle ei ole esteitä.

7. Tuoreet vammat

Mustelmat, lihasruhjeet, revähdykset, avohaavat, palovammat, murtumat… Hieronta voi pahentaa oireita, mutta toisaalta vaikka venähdyksissä hieronnasta voi olla apua vaikka heti vahingon tapahduttua.

8. Syöpä

Pahanlaatuiset kasvaimet.

Tarkista aina hoitavan lääkärin kanta hierontaan, jos olet terveydentilastasi epävarma hieronnan suhteen.

Jaa tämä sivu